Carlo Acutis: Een jongere die de wereld inspireert

Carlo Acutis: Een jongere die de wereld inspireert

Carlo Acutis, geboren in 1991 en overleden in 2006, staat bekend om zijn diepe geloof en toewijding aan de Eucharistie. Ondanks zijn jonge leeftijd, maakte hij een blijvende indruk door zijn inzet voor de gemeenschap en zijn passie voor technologie. Carlo creëerde een website om Eucharistische wonderen te documenteren, die wereldwijd bezocht wordt. Na zijn zaligverklaring in 2020 door paus Franciscus, begon in mei 2024 het proces voor zijn heiligverklaring. Hij wordt ook wel de “patroonheilige van het internet” genoemd vanwege zijn innovatieve benadering om geloof en technologie te combineren.

Missie van Stichting Acutis

Stichting Acutis, vernoemd naar Carlo Acutis, heeft als missie om liefde voor en kennis over de Eucharistie te bevorderen. De stichting streeft naar het voortzetten van Carlo’s visie door middel van educatie en innovatieve projecten.

Activiteiten en Projecten van Stichting Acutis

Stichting Acutis, opgericht ter ere van Carlo Acutis, heeft als doel zijn visie en boodschap voort te zetten. De stichting organiseert diverse projecten die gericht zijn op het bevorderen van de liefde voor en kennis over de Eucharistie. Het team van Stichting Acutis bestaat uit jonge vrijwilligers tussen de 19 en 30 jaar, die samen werken om Carlo’s erfenis voort te zetten. De diversiteit binnen het team weerspiegelt Carlo’s inclusieve benadering, waarbij zelfs niet-katholieken betrokken zijn vanwege hun interesse in de wetenschappelijke aspecten van de Eucharistische Wonderen.

Een van de belangrijkste initiatieven is de interactieve tentoonstelling over Eucharistische Wonderen. Deze tentoonstelling, die gepland staat voor 2025 in Nederland en 2026 in Vlaanderen, biedt een unieke kans om de bijzondere gebeurtenissen van bloed- en vleeswonderen te ontdekken. Het doel is om bezoekers te inspireren en hen dichter bij het mysterie van de Eucharistie te brengen.

Daarnaast heeft Stichting Acutis de innovatieve app ‘Mis in de Buurt’ gelanceerd. Deze app helpt gebruikers eenvoudig een Mis in de buurt te vinden, zowel in Nederland als Vlaanderen. Vooral handig voor vakantiegangers, biedt de app up-to-date informatie dankzij de inzet van vrijwilligers die gegevens van hun eigen parochie bijhouden.

Catechese voor tieners is een ander belangrijk project van de stichting. Dit programma biedt jongeren de mogelijkheid om meer te leren over het geloof en de Eucharistie, geïnspireerd door Carlo’s eigen toewijding en passie.

Help ons Carlo’s visie te verspreiden en onze projecten te ondersteunen! Meld u aan voor onze nieuwsbrief, volg ons op sociale media, doneer of word vrijwilliger. Elke vorm van steun, groot of klein, maakt het verschil. Bezoek onze website voor meer informatie: www.stichting-acutis.nl.